Evo kako i jako zaposlene žene mogu smršavjeti
Zaposlene žene imaju prilično haotičan dnevni raspored i to svaki dan. U takvim životnim okolnostima vrlo je teško organizirati i provoditi dijetu
Tekst: A A A10 super savjeta
Evo kako i jako zaposlene žene mogu smršavjeti

Objavljeno 11.12.2012 u 15:02

Stalno ste u žurbi i ne stignete razmišljati o prehrani? Za vas donosimo 10 savjeta koji će vam pomoći u postizanju vitkosti.

Zaposlene žene imaju prilično haotičan dnevni raspored i to svaki dan. U takvim životnim okolnostima vrlo je teško organizirati i provoditi dijetu. Ipak, rješenja ima! Stručnjakinja za dijete Vickie Cummings objavila je deset savjeta koje jako zaposlenim ženama mogu pomoći u postizanju vitkosti.

1. Pravi dan za započeti dijetu je danas! I to bez odgađanja.

2. Pripazite na dnevni unos kalorija. Nadzirite sami sebe – što pijete, a što jedete. Tako će vam biti lakše da uklonite namirnice koje vas najviše debljaju.

3. Smanjite unos kalorija, a ne unos hrane. Drugim riječima, jedite zdravije namirnice koje nisu bogate kalorijama umjesto, primjerice, prženih krompirića i masnog mesa.

4. Oprezno s namirnicama na kojima piše 'light' ili s manje kalorija.

5. Vjerujte svome tijelu. Kada ga počnete osluškivati, i same ćete znati što je dobro za vas, a što ne.

6. Barem jedan dan u nedelji rezervirajte za zdravu prehranu. To znači da nastojite jesti samo voće i povrće te da pijete puno vode. Taj dan nemojte piti ni kafu, a ni nikakav alkohol.

7. Razmislite o sebi i svojemu zdravlju. Koliko vam znači i što ste spremni napraviti za sebe? To ne može učiniti niko drugi osim vas.

8. Nemojte se odreći omiljene hrane. Tu i tamo počastite se slasticom ili nekom drugom namirnicom koju volite.

9. Tjelovježba je važna, a najbolje je baviti se onim što vam je ugodno. Ako ne volite teretane, nemojte onda to odabrati. Primjerice, ako volite timske sportove, upišite se na rukomet ili košarku. Važno je da to bude izvor vašeg zadovoljstva.

10. Ne nasjedajte na brze dijete. Čak i ako uz pomoć njih izgubite kilograme, oni će se vrlo brzo vratiti. Nema čarobnog štapića za mršavljenje. Potrebno je vrijeme, disciplina i posvećenost.


(MOJEzdravlje)